Producten en diensten

Zijn de prijzen op de site inclusief of exclusief BTW?

De vermelde prijzen op de site zijn exclusief BTW tenzij dit nadrukkelijk anders vermeld is. Wij gebruiken prijzen exclusief BTW aangezien je als zonnestroomproducent  de BTW terug kunt vragen. Je kunt de prijzen zo gemakkelijker vergelijken met andere aanbieders die dit ook doen.  Uiteraard is het te betalen bedrag inclusief BTW. Na aanschaf kun je de BTW (grotendeels) terugvragen bij de belastingdienst.

Zit er garantie op de door jullie geleverde producten?

Ja, op de zonnepanelen zit een productgarantie van minimaal 10 jaar. En minimaal 20 jaar vermogensgarantie. Op de omvormers zit minimaal 5 jaar fabrieksgarantie. En op de Optimizers zit 25 jaar garantie. Zie de datasheets van de specifieke producten voor details.

Welke merken zonnepanelen leveren jullie?

Wij verkopen enkel A-Merk zonnepanelen, geleverd via gerenommeerde Europese distributeurs. Dit zijn Tier-1 fabrikanten welke jarenlange productie ervaring hebben en de schaalgrootte hebben om wereldwijd te leveren.

Algemeen

Heb ik een batterij / accu nodig om zonnepanelen te plaatsen?

Nee, een batterij / accu is geen vereiste om zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Heb ik ook stroom als het stroomnet uitvalt?

Nee, op het moment dat de stroom uitvalt schakelen de omvormers uit en wordt geen stroom geleverd .

Wat is de salderingsregeling/salderen?

Met zonnepanelen wek je zelf stroom op. Een deel van de opgewekte stroom gebruik je direct zelf. Het deel dat je niet gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Je energieleverancier trekt de teruggeleverde stroom af van de stroom die je hebt afgenomen. Deze verrekening heet salderen.

Klopt het dat de salderingsregeling stopt?

De salderingsregeling wordt inderdaad op termijn afgebouwd. De stapsgewijze afbouw van de regeling staat al lang gepland vanaf 1 januari 2023. De regeling zou vanaf deze datum in 8 jaar tijd worden afgebouwd. De verwachting is echter dat de startdatum voor de afbouwperiode opschuift naar 1 januari 2024.

Wekken de panelen alleen stroom op in de zomer?

Nee, in de winter maanden wekken zonnepanelen ook stroom op. Uiteraard is de opbrengst dan wel aanzienlijk lager zijn dan in de zomer.

BTW en Subsidies

Kan ik de BTW terugvragen?

Ja, de betaalde BTW op de factuur kun je (grotendeels) terugvragen bij de belastingdienst.  Je kunt dit zelf doen , maar wij kunnen dit ook voor je doen. Mocht je kiezen om het zelf te doen dan verwijzen we je graag naar de site van de belastingdienst. Gebruik de zoekterm “ Btw terugvragen voor zonnepanelen ”. Als je wilt dat wij dit voor je doen klik op deze link om de BTW terug te vragen.

Kunnen jullie voor mij de BTW terug vragen?

Ja, wij kunnen de door jou betaalde BTW op de factuur (grotendeels) terugvragen bij de belastingdienst. Zelfs als je de panelen niet bij ons aanschaft kunnen wij voor je de BTW terug vragen. Klik op deze link om de BTW terug te vragen.

Kom ik in aanmerking voor subsidies?

Voor zonnepanelen is er geen landelijke aankoopsubsidie. Wel zijn er gemeenten met subsidieregelingen en speciale gunstige leningen. Ook de btw over je investering kun je (grotendeels) terugvragen.

Betalingsvoorwaarden / leveringsvoorwaarden / retourvoorwaarden

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd is van meerdere factoren afhankelijk. Pakketpost kan binnen enkele werkdagen worden geleverd. Zonnepanelen moeten echter via speciaal transport, wegens de huidige problemen in de supply-chain kan momenteel geen vaste verwerkingstijd worden aangegeven. Er bestaat vaak wel de mogelijkheid om de goederen op korte termijn af te komen halen, op afspraak.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

In onze webshop dienen de goederen vooraf betaald te worden. Bij installatiewerkzaamheden dient 50% betaald te worden bij opdrachtbevestiging, en de overige 50% bij oplevering.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

De goederen uit onze webshop worden gespecificeerd per klant en zijn daarom uitgesloten van het herroepingsrecht. In overleg proberen we altijd de klant tegemoet te komen.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wegens de huidige problemen in de supply-chain fluctueren onze kosten voor transport. Momenteel hanteren we een vaste prijs per regio, welke genoemd staat bij het product in de webshop.

Staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen? Stuur ons even een berichtje.